Handballers Green Park Aalsmeer landskampioen

Sittard – Green Park/Aalsmeer heeft KEMBIT-LIONS zondag 2 juni onttroond en is voor de veertiende keer landskampioen. Dankzij een 28-31 overwinning op Limburg Lions werd de Best of Three-serie al in het tweede duel beslist. Een week eerder won Aalsmeer ook al overtuigend met 37-25.

Donny Vink opende de score voor Aalsmeer, waarna Lions even de leiding nam. De teams bleven dicht bij elkaar, met een ruststand van 12-13 in het voordeel van Aalsmeer. In de tweede helft bouwde Aalsmeer dankzij goals van Evon Mohlin en sterke reddingen van Marco Verbeij een voorsprong uit.

Lions probeerde terug te komen, maar slaagde er niet in het gat te dichten. Uiteindelijk stelde Tim Bottinga met twee goals de landstitel veilig. Mohlin was topscorer met tien doelpunten voor Aalsmeer, terwijl Rob Schmeits en Jur Eussen elk acht keer scoorden voor Lions.

Foto: Jaap Maars

Gepubliceerd: 2 juni 2024 om 17:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×