Verrassende route bij 45ste Dorpentocht

Aalsmeer – De 45ste editie van de Dorpentocht verraste deelnemers met een route vol nieuwe fietspaden. Zelfs trouwe deelnemers ontdekten nieuwe plekken in hun eigen regio. “De omgeving is veel mooier dan je verwacht,” aldus een deelnemer. Traditioneel voert de tocht langs Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen, maar dit jaar werden ook Amsterdam, Badhoevedorp en Hoofddorp aangedaan, wat zorgde voor een gevarieerde route.

Ondanks een nat voorjaar en wisselvallig weer voorafgaand aan de tocht, brak op de dag zelf de zon door. Dit zorgde voor ideaal fietsweer, wat door de 1.039 deelnemers zeer gewaardeerd werd. Opvallend was dat niet alleen oudere deelnemers aanwezig waren; ook jongere fietsers deden mee, waaronder de jongste deelnemer van slechts 5 jaar oud.

De tocht zamelde €3.956 in voor het Prinses Beatrix Spierfonds, een bedrag dat met enthousiasme werd ontvangen door Miriam Mahieu namens het fonds. Als extraatje werden prijzen verloot onder de deelnemers, waarvan de uitslag binnenkort bekendgemaakt wordt.

Foto: Frans Goossens

Gepubliceerd: 3 juni 2024 om 7:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×