Jelle Buis (PvdA): “De kadernota is beleidsarm”

Aalsmeer – In de Commissie Maatschappij en bestuur werd onlangs de kadernota uitgebreid besproken. In de uitzending van ‘Aalsmeer Politiek’ van vorige week keken raadsleden Judith Keessen (FlorAalsmeer) en Jelle Buis (PvdA) hierop terug.

“Deze kadernota is de laatste voor een volle jaargang van dit college. En dan vind ik ‘m behoorlijk beleidsarm”, aldus Buis. “Alleen het CDA heeft echt zijn stempel weten te drukken met de kunstgrasvelden voor de voetbalverenigingen”. Een keuze die lijkt gemaakt de zijn op basis van onderhoud. “Er zijn steeds minder vrijwilligers die de grasvelden kunnen onderhouden”, vulde mede-presentator Rinus van Itterzon aan.

Beide partijen leken minder moeite te hebben met de verhoging van de OZB en toeristenbelasting. “De toeristenbelasting is alleen voor niet Aalsmeerders die overnachten in Aalsmeer’, verduidelijkte Keessen. De onderbouwing voor de afschaffing van de hondenbelasting ligt ‘m in het feit dat dit geen ‘doelbelasting’ is: het wordt niet gebruikt voor het doel waarvoor het wordt geint, maar verdwijnt in de algemene reserves.

Met name Jelle Buis miste in de commissie de discussie over dit soort zaken. “Zo ook over de herinrichting van het raadhuis: in de kelder moet een soort tweede raadszaal komen, zodat er meer parallel vergaderd kan worden. Dit zal toch nog wel een discussie gaan worden.” Ook Keessen vindt de €650.000,- die dit moet gaan kosten erg veel geld, en zij is geen voorstander van parallel vergaderen: “Vooral voor de kleinere partijen is dat lastig. Zij kunnen dan niet overal bij zijn.”

In de uitzending van het politieke radioprogramma gaf Jelle Buis ook aan dat de PvdA meer aandacht wil voor de woningbouw in de kadernota. “Bijvoorbeeld voor het feit dat senioren die kleiner willen gaan wonen, meer moeten gaan betalen. Dit bevorderd de doorstroming niet”.

Foto: archieffoto (Gemeente Aalsmeer)

Gepubliceerd: 18 juni 2024 om 9:03 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×