Spanning en groei in de Tuinbouw Battle

Aalsmeer – De Tuinbouw Battle richt zich op het enthousiasmeren van basisschoolleerlingen voor de sierteeltsector. “Met dit project willen we de jeugd meer kennis bijbrengen en interesse wekken voor een carrière in de groene sector,” zegt Monique van Weerdenbrug, projectleider Arbeid & Onderwijs bij Greenport Aalsmeer. Op vrijdag 21 juni, de 1e dag van het Aalsmeer Flower Festival, vindt op de Historische Tuin in Aalsmeer de uitreiking plaats.

Het programma, gericht op groepen 7 en 8, duurt vier weken. “Leerlingen krijgen een mobiele teeltkar om tulpenbollen te verzorgen en te verkopen. Ze leren zo ondernemen en samenwerken,” aldus de organisatie. Vijf moderne mobiele teeltinstallaties worden ingezet zodat kinderen in hun klas tulpen konden kweken.

Experts uit de sector begeleiden de leerlingen en leraren ontvingen een compleet lespakket met handleiding en educatieve video’s. De Tuinbouw Battle, gefinancierd door Greenport Aalsmeer en partners, is gratis voor scholen. “We zorgen voor alle materialen en plannen de bedrijfsbezoeken,” verzekert de organisatie.

Foto: archieffoto (Greenport Aalsmeer)

Gepubliceerd: 18 juni 2024 om 9:57 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×