Korendag maakt comeback en wil groeien

Aalsmeer – Na een jarenlange pauze maakt de Korendag een triomfantelijke comeback in de Burgerzaal van Aalsmeer. Vorig jaar juli legde Jan Kwak het voorzitterschap van Stichting SAM neer en besloot hij een paar maanden helemaal niks te doen. “Rond Kerst begon het echter weer te kriebelen,” vertelt Kwak. In het verleden was hij medeorganisator van de succesvolle KWF Korenmarathons.

Vivace

De Korendag werd tussen 2001 en 2008 georganiseerd door de Rabobank, maar sindsdien lag het evenement stil. Burgemeester Oude Kotte sprak zich tijdens de Nieuwjaarsreceptie uit voor het hergebruik van de Burgerzaal voor culturele evenementen, wat Kwak inspireerde om de Korendag nieuw leven in te blazen.

Met steun van koren als ‘Vivace’, ‘Soundsation’ en ‘Con Amore’, en een enthousiaste Dirk Beets van CultuurPunt Aalsmeer, werd een werkgroep gevormd. De gemeente gaf groen licht voor het evenement in maart en deze week zijn de inschrijvingen geopend. Het zou zo maar kunnen dat Korendag Aalsmeer 2024 een opmaat is voor een grotere aanpak.”  Kwak: “Ik hoop dat de Korendag in de komende jaren kan uitgroeien tot een evenement met koren uit zowel Aalsmeer als de omgeving. Mogelijk komen er dan op 4 of 5 verschillende locaties in het Dorp een flink aantal optredens en maken we er een super evenement van.

Foto: archieffoto (Soundsation)

Gepubliceerd: 20 juni 2024 om 13:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×