Tweede Kaagbaan gaat niet door: 400 woningen in Rijsenhout

Rijsenhout – Met de publicatie van het besluit in het Staatsblad is het officieel: er komt geen tweede Kaagbaan. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat had vorig jaar al besloten de ruimtereservering voor een parallelle Kaagbaan op te heffen, maar nu is het definitief. Hierdoor komt er ruimte vrij voor de bouw van ongeveer 400 woningen in Rijsenhout, dat onder de aanvliegroute van de Kaagbaan ligt.

Wethouder Jurgen Nobel, die zich jarenlang heeft ingezet voor het schrappen van de reservering, reageert opgelucht op de website van de gemeente Haarlemmermeer: “Het legde een enorme last op het dorp, feitelijk zat het dorp op slot en ging de leefbaarheid hard achteruit. We waren na het besluit vorig jaar al begonnen met nieuwbouwplannen voor Rijsenhout. Nu de reservering definitief is, kunnen we aan de slag met woningbouw in Rijsenhout.”

De gemeente Haarlemmermeer heeft al nieuwbouwplannen in gang gezet en verwacht binnenkort een intentieovereenkomst te tekenen voor de bouw van woningen, waarbij geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. In samenwerking met TU Delft wordt in een ‘living lab’ onderzoek gedaan naar adaptief bouwen. De eerste woningen worden naar verwachting in 2027-2028 gebouwd.

Het college onderzoekt momenteel de meest geschikte locaties en de benodigde aanpassingen aan het verkeer en de voorzieningen in Rijsenhout.

Bron: gemeente Haarlemmermeer
Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 20 juni 2024 om 19:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×