Mening gevraagd over toekomst Aalsmeerse evenementen

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer roept haar inwoners op om mee te denken over het vernieuwen van het evenementenbeleid. Jaarlijks vinden er diverse evenementen plaats, zoals de Pramenrace, Carnaval en de Geraniummarkt, maar het beleid dateert uit 2016 en is toe aan vernieuwing. Via het platform participatie.aalsmeer.nl kunnen inwoners tot 3 juli een enquête invullen en hun mening geven over de evenementen.

Burgemeester Gido Oude Kotte benadrukt het belang van evenementen voor de gemeenschap: “Evenementen versterken de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en verbondenheid tussen inwoners, ondernemers en bezoekers.” Hij wijst echter ook op de uitdagingen zoals drukte, geluidsoverlast en afval en vraagt daarom om brede participatie.

Het vernieuwde beleid zal naast vergunningen en veiligheid ook aandacht besteden aan duurzaamheid en het belang van evenementen. De gemeente werkt samen met onderzoeksbureau Respons om het nieuwe beleid vorm te geven, waarbij de input van inwoners, ondernemers en organisatoren centraal staat.

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: archieffoto (Aalsmeer Centrum)

Gepubliceerd: 20 juni 2024 om 11:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×