Mix tussen oudere mannen en jong talent

Aalsmeer – “Een unieke samenwerking tussen het Aalsmeers Mannenkoor Con Amore en de leerlingen van Platform C van de muziekschool Amstelveen belooft een middag vol muzikale hoogtepunten”, verzekert Arie Koningen. Op zondag 30 juni presenteren deze talenten hun Jong Talent Zomerconcert in de Urbanuskerk in Bovenkerk.

Het programma biedt een mix van instrumentale en vocale muziek. Jonge muzikanten van de muziekschool zullen de instrumentale stukken verzorgen, terwijl het mannenkoor het vocale gedeelte op zich neemt. Zij brengen muziek van The Beatles, Elvis Presley en een selectie van Cole Porter, speciaal bewerkt voor het mannenkoor door dirigent Theo van der Hoorn. Ireen van Bijnen begeleidt op vleugel.

Urbanus
Het concert is in de Urbanuskerk dat een prachtige akoestiek heeft. “Toen de Urbanus afbrandde heeft Con Amore  in een andere kerk een benefietconcert gegeven. De opbrengst is toen naar de herbouw van de Urbanus gegaan. Als dank werd ons een optreden aangeboden als de kerk weer klaar was”, licht de secretaris van Con Amore toe.

De middag wordt er een diverse selectie aan muziek ten gehore gebracht, variërend van klassiek en opera tot evergreens en bekende hits van vroeger. “Het concert belooft een mooie harmonie tussen de oudere mannen en het jonge talent. Muziek is het bindmiddel”, aldus Koningen, die ook nog even toevoegt dat het koor nog altijd extra leden kan gebruiken.

Foto: Con Amore

Gepubliceerd: 20 juni 2024 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×