Nieuwe wending voor Voedselbanken

Aalsmeer – De Voedselbank Aalsmeer biedt voedselhulp aan inwoners van de gemeente Aalsmeer die tijdelijk in financiële problemen verkeren en niet voldoende geld hebben voor voedsel. De voedselbank ontvangt levensmiddelen van winkeliers, producenten, en particulieren. Deze donaties worden gebruikt om voedselpakketten samen te stellen die wekelijks worden uitgedeeld aan mensen in nood​.

Ook worden er diverse keren per jaar inzamelingen georganiseerd in met name de lokale supermarkten. Deze week werd echter een wending in dit geheel bekend. Voorzitter Koos Koelewijn vertelt: “Supermarkten (bijv. AH en Jumbo) gaan steeds meer over op landelijke acties voor de Voedselbank. Dat is mooi en daar kunnen we op aansluiten. Het voordeel daarvan is ook dat de supermarkten dan landelijk gestimuleerd worden en ondersteund worden met PR-materiaal e.d. Nadeel van dit nieuwe systeem is dat wij geen eigen planning meer kunnen maken, we haken aan bij de landelijke agenda. Op 28 en 29 juni organiseert de Jumbo een landelijke actie waar we dan ook graag bij aansluiten. Er zijn nog altijd vrijwilligers nodig, dus mocht u willen helpen, meld u dan alstublieft aan via info@voedselbankaalsmeer.nl.”

Foto: Mandy van der Zwaard

Gepubliceerd: 21 juni 2024 om 10:00 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×