Noord-Hollandse kinderen worden lekker vies op Modderdag

Aalsmeer – ModderDag staat weer voor de deur: de dag waarop kinderen op de kinderopvang heerlijk mogen kliederen met modder. In de provincie Noord-Holland zullen op vrijdag 28 juni op bijna 450 opvanglocaties zo’n 33.500 kinderen naar hartenlust met modder spelen. ‘Ontzettend belangrijk,’ stelt Marion de Cocq van IVN Natuureducatie, die deze 12e editie weer mogelijk maakt. ‘Lekker buiten spelen en vies worden staat enorm onder druk, terwijl dat gezond is voor de ontwikkeling van kinderen. Daar vragen wij met ModderDag aandacht voor.’

Modderactiviteiten
Landelijk doen zo’n 4400 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties en in totaal ongeveer 330.000 kinderen aanstaande vrijdag mee met ModderDag. Zij organiseren allerlei modderige activiteiten voor hun kinderen, zoals het houden van een modderloop, het spelen van moddervoetbal, schilderen met modder of het maken van heksensoep. Het doel: bewegen en lekker vies worden.

International Mud Day
International ‘Mud Day’ is ontstaan in Nepal en Australië met de achterliggende gedachte dat kinderen meer in aanraking moesten komen met de natuur. Inmiddels wordt deze dag ieder jaar op 29 juni in onder andere Denemarken, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gevierd. In Nederland werd ModderDag voor het eerst in 2013 georganiseerd. Omdat 29 juni dit jaar op een zaterdag valt, is ModderDag een dag vervroegd.

Foto: IVN Natuureducatie

Gepubliceerd: 25 juni 2024 om 20:25 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×