Parkeerschijf schrikbewind

Aalsmeer – Bezoekers van Aalsmeer-dorp moeten rekening houden met de blauwe zone, waarbij de parkeerschijf gebruikt dient te worden. Deze regels zijn al enige tijd van kracht, maar recentelijk zijn de tijden voor de parkeerkaartplicht op zondag vervroegd van 12.00 uur naar 8.00 uur.

Verrassing na kerkdienst
Dit veroorzaakt stress bij kerkbezoekers en dominees, sinds er mensen na de dienst verrast werden met hoge boetes. Nu moeten diensten worden ingekort, mensen durven niet meer met de auto te komen en koffie drinken is er niet meer bij. Jezus’ leer wordt stressen in plaats van geestelijk bijtanken.

Positief is dat er nu bij het inrijden van de Grundelweg vanaf de Uiterweg een bord staat met de juiste tijden. De balans tussen regelgeving en het welzijn van de inwoners lijkt zoek te zijn, wat leidt tot frustratie. “De bedoeling van de parkeerschijf is voorkomen van lang parkeren bij drukte. Nou, beste gemeente, die is er niet op zondagmorgen!”, aldus een kerkganger.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 21 juni 2024 om 12:00 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×