PvdA jaloers op initiatiefvoorstel FlorAalsmeer

Aalsmeer – Eerder berichtten wij al dat op 10 juni jl. FlorAalsmeer een initiatiefvoorstel heeft ingediend om verouderde kassen aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart om te zetten in betaalbare woningen. Dit voorstel is gericht aan raadsvoorzitter Gido Oude Kotte en zou een belangrijke stap in de herontwikkeling van deze locatie kunnen betekenen.

Judith Keessen lichtte dit voorstel nader toe in de uitzending van ‘Aalsmeer Actueel’ op Radio Aalsmeer. “Er zijn een aantal kwekers in Kudelstaart die willen stoppen. Investeringen in hun bedrijven zijn te hoog.” De kwekers hebben de handen ineen geslagen en samen een plan opgesteld. “En ze hebben daarbij gedegen onderzoek laten doen”. Echter vonden zij geen gehoor bij de gemeente. “Ze zijn niet door de gemeente benaderd en er is ook niet echt met hen gesproken. De kwekers voelen zich niet gehoord”. Daarop heeft FlorAalsmeer besloten een initiatiefvoorstel in te dienen.

In diezelfde uitzending reageerde Jelle Buis van de PvdA op dit initiatief: “Ik ben wel een beetje jaloers op FlorAalsmeer. Zij zijn de eerste die een initiatiefvoorstel hebben ingediend. Dat is niet zo gebruikelijk in Aalsmeer. Een compliment voor FlorAalsmeer.” Over de lakse reactie van de gemeente reageerde Buis: “Er had op zijn minst naar gekeken moeten worden. Ik hoop op een goede discussie en op meer sociale woningen”.

Het plan behelst 300 tot 350 woningen die aansluiten op de bestaande bebouwing. Ook de lintbebouwing zou in tact blijven. “Er hoeft geen grond onteigend te worden. Eigenlijk hoeft alleen het bestemmingsplan gewijzigd te worden”, aldus Keessen. “Dit is een unieke kans die zeker niet onbenut mag blijven. Het biedt een helder antwoord op de dringende behoefte aan betaalbare woningen voor zowel jongeren als ouderen in Kudelstaart,” benadrukte Keessen eerder al in een persbericht.

Foto: Elbert Huijts

Gepubliceerd: 17 juni 2024 om 13:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×