Chiemeze nieuwe kinderburgemeester Aalsmeer

Aalsmeer – Uit zestien enthousiaste kandidaten is de tienjarige Chiemeze Ugoanyanwu van OBS De Zuidooster gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer. Chiemeze, die aankomend schooljaar in groep 8 zit, is de tiende kinderburgemeester van de gemeente. Een van zijn speerpunten wordt het bevorderen van schonere buurten en wijken.

Tijdens de verkiezing presenteerden alle kandidaten hun plannen aan een jury bestaande uit burgemeester Gido Oude Kotte, de huidige kinderburgemeester Vera Keessen, jongerenwerker Manon Zwart en een communicatieadviseur van de gemeente. Ze werden beoordeeld op hun leiderschapskwaliteiten door gemeenteraadsleden Chrisje Simon (VVD) en Sybrand de Vries (D66).

Burgemeester Oude Kotte sprak lovende woorden: “Iedereen die hier heeft gepresenteerd, heeft zichzelf overwonnen. Ga er maar aanstaan: je zit tegenover vier mensen die je aankijken als jij jouw verhaal vertelt. Dat vergt veel moed.”

Hoewel Chiemeze al is aangekondigd als kinderburgemeester, blijft Vera Keessen in functie tot de officiële overdracht op 11 juli, wanneer Chiemeze de keten zal ontvangen. Alle andere kandidaten vormen de nieuwe kinderraad.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 9 juli 2024 om 19:08 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×