Ruim 1100 woningen erbij in Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer – Met het definitief worden van twee grote bestemmingsplannen kunnen in Aalsmeer en Kudelstaart ruim 1100 woningen toegevoegd worden. Wethouders Bart Kabout van Ruimtelijke Ordening en Willem Kikkert van Wonen kijken uit naar het moment waarop de eerste palen de grond in gaan.

Tweeduizend woningen voor 2030
Het proces om woningen te realiseren in Aalsmeer en Kudelstaart is er, net als in veel andere gemeenten, een van een lange adem. Het college van burgemeester en wethouders zet in op de bouw van zo’n 2000 woningen vóór 2030. Dat nu voor twee grote locaties groen licht is gegeven, is een grote stap in dat proces.

Westeinderhage en Oosteindedriehoek
In Kudelstaart wordt de wijk Westeinderhage gebouwd met 267 woningen. “Er staan in Westeinderhage straks mooie rijwoningen, beneden-bovenwoningen, appartementengebouwen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen”, zegt wethouder Bart Kabout. In Aalsmeer Oost komen in de wijk Oosteindedriehoek 853 woningen. “Daar zijn straks ook alle segmenten uit de woonvisie te vinden”, zegt wethouder Willem Kikkert. “Sociale huur, middeldure koop en huur, vrije sector koop en appartementen en eengezinswoningen.”

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 9 juli 2024 om 17:02 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×