Straatnamen gezocht voor Oosteinderdriehoek

Aalsmeer – In Aalsmeer Oost wordt de nieuwe wijk Oosteindedriehoek ontwikkeld, waarvoor straatnamen gezocht worden. Het thema is “Belangrijke Aalsmeerders” en de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte nodigt inwoners uit om suggesties in te dienen. Hiermee willen ze erkenning geven aan Aalsmeerders die zich hebben ingezet voor de gemeenschap, zoals Olympiërs, notabelen en verzetsmensen.

De commissie streeft naar diversiteit en wil ook vrouwen en ondervertegenwoordigde groepen eren. Voorstellen kunnen tot 31 juli 2024 worden ingediend via participatie.aalsmeer.nl. De persoon in kwestie moet minstens vijf jaar overleden zijn, belangrijk zijn geweest voor Aalsmeer, onbesproken gedrag hebben vertoond en nog niet eerder zijn vernoemd in de gemeente.

Eind augustus komt de commissie met een voorstel voor de straatnamen van fase 1 van de Oosteindedriehoek. In september beslist het college van B&W hierover, waarna de straatnamen worden opgenomen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De straatnaamgeving voor de volgende fases volgt later.

Gepubliceerd: 10 juli 2024 om 20:35 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×