Voetbal: competitie-indelingen voor komend seizoen

Aalsmeer/Kudelstaart – De KNVB heeft de competitie-indelingen voor het komende seizoen bekendgemaakt. FC Aalsmeer zal dit jaar uitkomen in de eerste klasse A. De club krijgt onder andere te maken met streekderby’s tegen promovendus Sporting Martinus en sv Hoofddorp.

Opvallend is dat FC Aalsmeer, in tegenstelling tot vorig seizoen, nu veel zondagclubs treft. Dit betekent mogelijk dat de uitwedstrijden tegen deze teams op zondag gespeeld zullen worden. Echter, clubs kunnen na overleg besluiten om de speeldag naar zaterdag te verplaatsen. Sporting Martinus heeft al laten weten hun thuiswedstrijden waarschijnlijk op zaterdag om 16.00 uur te zullen spelen.

RKDES
Daarnaast zal RKDES aantreden in de derde klasse B van West 1. Zij krijgen te maken met tegenstanders zoals Amstelveen Heemraad en de regioclubs SCW en KDO. Laatstgenoemde club heeft besloten om met hun A-selectie naar de zaterdag te verhuizen.

Deze veranderingen zorgen voor een dynamisch en spannend seizoen voor zowel FC Aalsmeer als RKDES, met een mix van nieuwe tegenstanders en veranderde speelschema’s. Supporters kunnen zich vanaf eind september verheugen op boeiende duels en de nodige aanpassingen in het wedstrijdprogramma.

1A:
AGB, BOL, FC Aalsmeer, HBOK, HSV, sv Hillegom, sv Hoofddorp, Sporting Martinus, VIOS-W, Rkvv Velsen, Vitesse’22, ZOB, Zouaven en ZSGO/WMS.

3B:
AFC, AMVJ, FC Almere, Amstelveen Heemraad, sc Buitenveldert, DWS, EMM’21, KDO, Kagia, RKDES, SCW, SDZ, FC VVC en Wartburgia.

2B:
sv Argon, FC de Bilt, FC Breukelen, CSW, EDO, Elinkwijk, FC Oudewater, Jonathan, Legmeervogels, De Meern, sv Montfoort, Nieuw Utrecht, Nieuwkoop en PVCV.

2B (zon):
Abcoude, Antibarbari, Beuningse Boys, DCG, Leones, De Meer, Nieuwkuijk, RODA ‘ 23, SDO, TOP, WV-HEDW, Woezik, VFC Zwaluw

 

Gepubliceerd: 9 juli 2024 om 7:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×