Halte Zwarteweg één jaar in de lucht

Radio Aalsmeer is trots op de medewerkers

Het is deze maand precies één jaar geleden dat het programma Halte Zwarteweg voor de eerste keer de lucht in ging bij Radio Aalsmeer. Halte Zwarteweg is een programma waar mensen aan meewerken die een lichamelijke beperking hebben. Zij kunnen immers als de beste vertellen waar zij in het dagelijkse leven allemaal mee te maken krijgen. Vanuit dagbestedingscentrum Heliomare hebben zij daarnaast een ruime blik op de omgeving en van daaruit proberen zij dat te vertalen in de programmering.  Aflevering 12 van Halte Zwarteweg wordt komende donderdag 23 juni tussen 14.00 en 16.00 uitgezonden. Op 30 juni a.s. wordt het programma tussen 14.00 en 16.00 uur herhaald via Radio Aalmeer (99.0 mhz op de kabel) en (105.9 mhz in de ether).

Het afgelopen jaar heeft geleerd dat een ruime belangstelling een prachtige wisselwerking geeft en dat werd weergegeven in talloze interviews en komende donderdag 23 juni wordt tussen 14.00 en 16.00 aflevering 12 uitgezonden. In deze aflevering staat een interview met Jetje van Oranje, Jetty Paerl in het middelpunt van de belangstelling. Zij werd onlangs 90 jaar en in de Tweede Oorlog was zij de stem van Radio Oranje vanuit Londen. Zij was ook de eerste Nederlandse deelneemster aan het Eurovisiesongfestival met het liedje “De vogels van Holland”‘ geschreven door Annie M.G. Schmidt en gecomponeerd door Cor Lemaire. Verder stond een bezoek aan de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos in de belangstelling en dat geldt ook voor de cliënt van de maand: Brian. Een actueel onderwerp is mantelzorg en de redactie van Halte Zwarteweg is er in geslaagd een Mantelzorger met een hoofdletter M te vinden en hij vertelt zijn verhaal. Verder is er een bezoek gebracht aan de weekmarkt in Aalsmeer en daar werden bezoekers aan de tand gevoeld over de onderwerpen: de gevolgen van het volgen van een dieet en wat betekenen de komende bezuinigingen voor uw leefpatroon. Ook in deze aflevering zullen de traditionele columns niet ontbreken en het geheel wordt muzikaal omlijst. Halte Zwarteweg wordt  30 juni tussen 14.00 en 16.00 uur herhaald en is te beluisteren via Radio Aalsmeer (99.0 mhz op de kabel) en (105.9 mhz in de ether).

Gepubliceerd: 14 juni 2011

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×