Radio Aalsmeer gaat verhuizen!

Dit voorjaar zal Radio Aalsmeer de vertrouwde plek in het Stommeerkwartier gaan verlaten en zijn intrek nemen in Crown Business Studios aan de Van Cleeffkade in Aalsmeer. De komende weken verrijst er een prachtige studioruimte, vanwaar de lokale omroep van Aalsmeer de uitzendingen zal gaan verzorgen. Dit maakte het bestuur dinsdag 12 februari jl. bekend tijdens een goed bezochte medewerkersavond in de Pianobar van de Crown Business Studios.

Radio Aalsmeer zendt al jaren vanuit haar studio op de zolder van het Stommeerkwartier uit. De financiële druk op de begroting door de huur en energielasten van de ruimte aan de Baccarastraat werd echter te hoog. Het bestuur van de Stichting Lokale Omroep Aalsmeer was derhalve genoodzaakt naar een oplossing te zoeken en is gaan uitkijken naar een andere studioruimte.

Waardevolle aanvulling
Het bestuur zocht contact met Crown Business Studios en na diverse gesprekken kwamen beide partijen tot de conclusie dat huisvesting van de lokale omroep in de TV Studio’s een waardevolle aanvulling kon zijn. In overleg werd gekozen voor een prachtige zichtlocatie in de grote hal van Crown. De voormalige winkelruimte wordt geheel verbouwd tot een mooie studioruimte. Daarnaast komt er een keuken, een kantoor/redactieruimte en een kleine opslag. Een bijkomend voordeel van deze nieuwe ruimte is dat deze nu volledig toegankelijk is voor mindervaliden.

Al eind april over
De verhuizing betekent dat er ook een aantal andere zaken wordt aangepast, zoals de vervanging van apparatuur waar mogelijk, aanpassingen in de programmering, reclame en een nieuwe huisstijl. Natuurlijk moet er verbouwd worden en moet er nog een aantal andere dingen geregeld worden, zoals de omzetting van allerlei verbindingen, internet, telefoon, een nieuwe ‘dj-tafel’, oplevering van de huidige studioruimte, etc. Als alles volgens planning verloopt zal de verhuizing in de tweede helft van april plaatsvinden. Er wordt hard nagedacht over de manier waarop de nieuwe studio geopend zal worden.

Lid van verdienste
Om gezondheidsredenen heeft Willem Barendsen onlangs besloten na 20 jaar te stoppen met zijn werkzaamheden bij Radio Aalsmeer. Barendsen begon bij de levensbeschouwelijke redactie en verleende later ook zijn medewerking aan het programma Aalsmeer Actueel. De werkzaamheden van de presentator worden zo gewaardeerd door iedereen bij de lokale omroep, dat het bestuur heeft besloten hem, als eerste medewerker in de geschiedenis van de lokale omroep, te vereren met de titel “Lid van verdienste”. Tijdens de medewerkersavond werd Barendsen extra in het zonnetje gezet en kreeg hij uit handen van voorzitter Henk de Groot een Award uitgereikt.

Radio Aalsmeer zendt dagelijks uit via de ether op 105.9 FM en via de kabel op 99.0 FM en is ook te beluisteren via internet: www.radioaalsmeer.nl
Zie ook: nieuwsover.nl/aalsmeer of Amstelland Dichtbij

 

Gepubliceerd: 16 februari 2013

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×