Politiek Jongerencafé live op Radio Aalsmeer

Politiek JongerencaféDe komende gemeenteraadsverkiezingen krijgen ruime aandacht op Radio Aalsmeer. Zeven weken lang elke week een debat over vele onderwerpen die in Aalsmeer spelen. Maar hoe staat het met de jeugd? Komt deze belangrijke kiezersgroep wel voldoende aan bod? Daarom komt de politiek naar de jeugd toe en is er op woensdag 5 maart een politiek jongerencafé in N201 welke live wordt uitgezonden via Radio Aalsmeer en geleid zal worden door Peter Maarsen.

Veel jongeren hebben het idee dat stemmen geen zin heeft. Wie luistert er naar ons? En als ze toch gaan stemmen, welke partij snapt de jeugd het best? Wat willen de jongeren eigenlijk? Wat verwachten ze van de politiek? Om een antwoord te krijgen op deze vragen komt de politiek op woensdag 5 maart naar de jeugd toe. In een informele sfeer kunnen jongeren hun vragen stellen aan vertegenwoordigers van vrijwel alle politieke partijen die meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zo zullen AB, CDA, HAC, PACT Aalsmeer en de VVD vertegenwoordigd zijn. Alleen Lijst 6 (Jan Tas) moet helaas verstek laten gaan.

Het Politiek Jongerencafé zal onder leiding staan van Peter Maarsen, oud-medewerker van Radio Aalsmeer en tegenwoordig  werkzaam bij RTV Noord Holland. Hij zal onder andere onderwerpen aansnijden als jongerenvoorzieningen, uitgaansmogelijkheden voor jongeren onder de 18 jaar, jongerenwoningen, jongeren en problemen thuis, jongerenparticipatie (meepraten van de jeugd), enz.

Alle Aalsmeerse en Kudelstaartse jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn op 5 maart a.s. van harte welkom. Dit is je kans om je mening kenbaar te maken aan de politiek. De avond begint vanaf 19.30 uur in N201 aan de Zwarteweg en wordt georganiseerd door Radio Aalsmeer in samenspraak met de jongerenwerkers van Aalsmeer. Alle bezoekers ontvangen een gratis consumptie.  De uitzending begint om 20.00 uur en zal tot 22.00 uur duren. Daarna is er nog uitgebreid gelegenheid tot naborrelen.

Gepubliceerd: 2 februari 2014

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×