Hersenz in Halte Zwarteweg

Halte ZwartewegKomende donderdag zal Halte Zwarteweg in het teken staan van Hersenz. Zes organisaties in de Gehandicaptenzorg die elk een behandeltraject bieden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. Onder de naam Hersenz (voorheen NAH-formule) zijn De Noorderbrug, Heliomare, InteraktContour, Middin, SGL en SWZ met een samenhangend behandelaanbod gestart. De medewerkers van Halte Zwarteweg zullen Frank Verkaik van Hersenz aan het woord laten om meer te vertellen over dit samenwerkingsverband. Daarnaast natuurlijk ook weer heerlijke muziek.

Het programma Halte Zwarteweg wordt donderdag 18 september a.s. uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Terugluisteren kan via uitzending gemist.

Als mensen weer thuis zijn na een ziekenhuisopname en revalidatie, worden de gevolgen van het hersenletsel vaak pas echt merkbaar. Het weer oppakken van het leven is niet vanzelfsprekend. Op alle levensgebieden kunnen zich problemen voordoen: daginvulling, zelfzorg, huishouden, relaties, werk, financiën, vrijetijdsbesteding en sociale contacten. De ervaring leert dat mensen met hersenletsel ernstig kunnen vastlopen. Door cliënten vanaf het moment dat ze weer thuis zijn te monitoren en zo nodig te interveniëren wil Hersenz dit voorkomen.

Over het programma
Halte Zwarteweg is een programma bij Radio Aalsmeer verzorgd door mensen met een lichamelijke beperking. Het programma is gestart op 17 juni 2010 en is sindsdien een programma voor een ieder in Kudelstaart en Aalsmeer, maar speciaal voor gehandicapten en minder validen. De onderwerpen die worden besproken gaan echter niet alleen over beperkingen. Luisteraars worden breed geïnformeerd over uiteenlopende onderwerpen.

Gepubliceerd: 15 september 2014

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×