Olga Aaij te gast in ‘Door de Mangel’

Olga Aaij_voorwerpDe maandagavond is bij Radio Aalsmeer het moment  waarop twee Aalsmeerders centraal staan in de programma’s. Zo kunt u tussen 19.00 tot 20.00 uur luisteren naar de bekende talkshow ‘Door de Mangel’, gepresenteerd wordt door broer en zus Elbert en Mylène Huijts. Wekelijks ontvangen zij een Aalsmeerder of Kudelstaarter in de studio wiens doopceel wordt gelicht. Via het overbekende ‘doorgeefsysteem’ wordt er voor gezorgd dat er wekelijks weer een nieuwe gast plaats neemt achter de microfoon. Maandag 16 februari zal Olga Aaij door de mangel worden gehaald.

Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Op zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur wordt het programma herhaald. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Afgelopen maandag was de Aalsmeerse Ier Steve Banks degene die gemangeld werd. Op de bekende openingsvraag hoe hij zichzelf in drie woorden zou omschrijven, antwoordde hij met: “sociaal, eerlijk en verlegen”. Banks ‘emigreerde’ door toedoen van een vriend naar Nederland. “Op een avond in de kroeg, nadat ik een paar biertjes op had, heeft hij mij overgehaald naar Nederland te gaan”, bekende Banks. Na wat omzwervingen, kwam hij bij een plantenexporteur terecht en ondertussen is hij volledig geïntegreerd in Aalsmeer en spreekt hij behoorlijk goed Nederlands. “Eigenlijk leerde ik de taal door als een papagaai alles na te zeggen, al wist ik soms niet de betekenis van de woorden die ik gebruikte. Inmiddels denk ik zelfs ook in het Nederlands” vertelde Steve.

Natuurlijk heeft Steve ook weer een nieuwe gast benaderd. Hij heeft zijn collega Olga Aaij uitgenodigd voor maandag 16 februari a.s. naar de studio te komen. “Ik heb veel bewondering voor Olga, die ondanks haar leeftijd nog heel actief, slim en scherp is” aldus de Ierse Aalsmeerder. Hij wil van Olga weten hoe zij zo scherp blijft. Wilt u weten wat zijn antwoord daarop is? Luister dan komende maandag naar ‘Door de Mangel’! Ook Olga Aaij zal zelf de muziek samenstellen en een voorwerp meenemen naar de studio welke een belangrijke rol heeft gespeeld in haar leven.

Uiteraard kunt u weer live vragen stellen aan deze Aalsmeerse. U kunt dit doen via het telefoonnummer 0297-325858, via e-mail: studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel.

Gepubliceerd: 10 februari 2015 om 22:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×