Dorpswandeling door historisch Aalsmeer weer mogelijk

Ook dit jaar wordt in Aalsmeer-Centrum elke laatste zaterdag van de maand een historische dorpswandeling gehouden. De eerste wandeling is zaterdag 27 mei om 11.00 uur.De tocht start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Het startpunt is het VVV-agentschap in het Boekhuis in de Zijdstraat. Deelname kost € 3,50 en een plaats reserveren kan via info@beleefaalsmeer.nl of door te bellen naar het Boekhuis, tel. 0297-324454.

Aalsmeerse monumenten
De historische dorpswandelingen vinden dit jaar voor het vijfde seizoen plaats. Het initiatief van de VVV Aalsmeer voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

Andere activiteiten
Op de laatste zaterdag van de maand zijn er veel andere activiteiten, o.a. veilen op de Historische Tuin. De Westeinder Rondvaart vaart iedere zaterdag op drie momenten in de middag en het Oude Raadhuis is vanaf 14.00 uur geopend. Na de wandeling hebben deelnemers alle gelegenheid in het dorp te blijven, bijvoorbeeld. om te lunchen, winkelen of een van genoemde activiteiten te bezoeken.

De andere dorpswandelingen in 2017 vinden plaats op 24 juni, 29 juli, 26 augustus en 30 september en reserveren is al mogelijk. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken. Kijk voor meer informatie op www.vvvaalsmeer.nl.

Foto: gids Jan van Veen leidt een groep door historisch Aalsmeer (eigen foto)
Bron: VVV Aalsmeer

Gepubliceerd: 18 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×