Trio Jos van Beest met percussionist Nippy Noya

Zondag 28 mei a.s. om 16.00 uur kunt u naar de derde van een serie optredens van Jos van Beest op de Nieuwe Meer. Pianist Jos van Beest neemt behalve zijn trio (met Erik Schoonderwoerd op bas en Ben Schröder op drums) steeds een bijzondere gast mee. Deze keer is dat het congadrumfenomeen Nippy Noya

Congaspeler Massada
Nippy Noya (1946) is een Nederlands allround-percussionist van Japans-Indonesische komaf. Hij is de zoon van de Japanse taiko-drummer Fusao San Nakato. Noya woont sinds 1968 in Nederland en heeft sindsdien met artiesten uit binnen- en buitenland gewerkt en speelde op meer dan tweehonderd albums, die niet in één genre zijn te vangen. Noya is vooral bekend als congaspeler van Massada; vanaf 1975 tot 2016 versterkte hij de percussiesectie van deze latin rock-band, eerst als gastmuzikant en de laatste tien jaar als vast lid.

Pianist Jos van Beest
Ook de tien jaar jongere pianist Jos van Beest heeft iets met Japan. Hij heeft inmiddels een dertiental albums op zijn naam staan en de release van zijn veertiende album zal binnenkort in Osaka (Japan) plaatsvinden. Hij speelt voornamelijk lekker swingende standards, heel geschikt voor een muzikale zondagmiddag. Deze keer nodigt hij iedereen uit voor een ‘Latin-American Jazz Affair’.

Bron: Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer
Foto: Nederlands allround-percussionist Nippy Noya

 

Gepubliceerd: 18 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×