Fiets van Tim (10) gestolen: Alpe d'HuZes in gevaar

“Ik wil voor opa fietsen.” Dat zei de 10-jarige Tim afgelopen januari tegen zijn vader toen zijn opa net was overleden aan kanker. Vader Ronald zou de Alpe d’HuZes sowieso fietsen en zijn zoon was daarom vastbesloten om mee te gaan. Hij haalde zelfs 6.500 euro aan sponsorgeld op. De rest van de voorbereiding verliep ook voorspoedig, totdat gisterochtend bleek dat de fietsen van beide Aalsmeerders gestolen waren.

Eerst dachten Ronald en zijn zoon, die op 9 maart jl. nog te gast was in ‘Let’s Go’ op Radio Aalsmeer, dat het om een flauwe grap ging, maar een intensieve zoektocht op en rondom de camping leverde niks op.

Mede dankzij een oproep van zijn moeder op Facebook hebben zich inmiddels al veel weldoeners gemeld die Tim een fiets willen lenen zodat hij donderdag alsnog (twee keer) de Alpe d’Huzes op kan.

Hulp van alle kanten
De organisatie van de jaarlijkse sponsoractie laat aan mediapartner NH Nieuws weten dat fietsfabrikant Cannondale uit Oldenzaal een fiets beschikbaar heeft gesteld voor Tim. Koeriersbedrijf DHL gaat deze gratis naar de Alpen brengen. Mocht de postbode onverhoopt te laat zijn, is er een plan B: een ander 10-jarig jongetje fietst woensdag. Hij wilde zijn racefiets dan donderdag aan Tim uitlenen.

Bron: NH-Nieuws
Foto: Tim en zijn vader Ronald (eigen foto)

Gepubliceerd: 5 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×