Help Hawo en Sophie de bijen redden

We treffen steeds minder bijen aan in Nederland. En dat is heel slecht nieuws! Bijen zijn namelijk onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. Daarom roept Natuurmonumenten iedereen op in actie te komen, o.a. door je bij de Bijenbrigade aan te sluiten.

Hawo en Sophie uit Aalsmeer nemen dit slechte nieuws ter harte en zijn een eigen actie in Aalsmeer gestart. “Er zijn namelijk nog maar weinig bijen. Wist u dat er 350 verschillende soorten bijen zijn en dat er al 34 uitgestorven zijn?”, vertelde Sophie. Hawo vult aan: “Je kan een bijenhotel maken en door  veel bloemen in uw tuin te planten, helpt u de bijen redden.” De twee hebben in hun straat ‘bijenspullen’ verkocht en daarmee €25,- opgehaald.

Je kunt ook een gratis actiepakket aanvragen bij Natuurmonumenten en leren hoe je een Bijenhotel of Bloembommetjes maakt. Daarmee kunnen bijen eten en hebben zij een plek om een nest te maken.

De twee Aalsmeerse kinderen proberen op allerlei manieren het ‘bijenprobleem’ onder de aandacht te brengen en namen o.a. contact op met Radio Aalsmeer. Ze zullen dan ook vrijdag 29 juni in ‘Let’s Go’ tussen 18.00 en 19.00 uur meer over hun bijenzorgen komen vertellen in de uitzending.

Gepubliceerd: 13 juni 2018 om 20:07 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×