Drukke zomer voor Schiphol: 12,7 miljoen reizigers

De zomer van 2018 was de warmste zomer in ruim drie eeuwen. Ondanks de tropische temperaturen vlogen deze zomer 12,7 miljoen reizigers via Schiphol naar een buitenlandse bestemming. Met gemiddeld 1.500 vliegbewegingen per dag en een totaal van 87.400 vluchten was het een drukke zomer.

Populairste vakantieoorden
Van alle bestemmingen was Groot-Brittannië het meest populair, gevolgd door Spanje, Italië, Frankrijk, Griekenland en Turkije. Er vlogen dit jaar wel minder reizigers naar Spanje en Turkije dan vorig jaar. Verder vonden zo’n 10 miljoen reizigers via de nationale luchthaven hun weg naar een Europese bestemming. Ruim 2 miljoen reizigers stapten op een intercontinentale vlucht. De grootste groei in passagiers was dit jaar te zien op routes naar Ierland (Europa) en Noord-Amerika (Intercontinentaal).

Meer stoelen
Grappig weetje: de grootte van de vliegtuigen nam dit jaar toe. Per vlucht telden vliegtuigen dit jaar gemiddeld 3 stoelen extra. Meer passagiers per vliegtuig dus! En dus ook meer reizigers die hun tijd op Schiphol doorbrengen. Om alle passagiersstromen zo goed mogelijk te laten verlopen, werden speciale crowd teams ingezet en werkte er in juli en augustus 20% meer personeel op de luchthaven. 

Mooie zomer
Schiphol kijkt terug op een warme, bruisende zomer, ondanks niet alles soepel liep. Zo kreeg het vliegveld o.a. te maken met heftige weersomstandigheden, van een hittegolf tot zware onweersbuien. Weken achter elkaar moesten de banen worden gesproeid om het asfalt goed koel te houden. Een winkeldief besloot zich te verstoppen in de spoortunnel, waardoor er urenlang geen treinen van en naar Schiphol konden rijden. En kreeg men te maken met twee storingen, die helaas zorgden voor hinder voor het vliegverkeer.

Foto: Schiphol NV (Bart Brussee)

Gepubliceerd: 19 september 2018 om 8:09 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×