Eerste Honey Highway rond Schiphol

Wie op woensdag 5 september op de Legmeerdijk langs de veiling reed, kon een bijzonder tafereel aanschouwen: onder de fly-over liep een groep mensen vol enthousiasme met teiltjes en emmers wild bloemenzaad rond te strooien. De Dutch Flower Group en de Stichting Leefomgeving Schiphol hebben het initiatief genomen tot een Honey Highway: een paradijs voor bijen. In totaal wordt de Honey Highway 16.000 m2. Er valt nu nog niets te zien, maar op de geploegde grond van de Legmeerdijk – die schraler gemaakt is met een toplaag zand – ontstaat komend voorjaar een paradijs voor bijen. De eerste Honey Highway rond Schiphol wordt hiermee een feit.

Redt de Bij
Op initiatief van Dutch Flower Group (DFG) is in samenwerking met Stichting Leefomgeving Schiphol Honey Highway Aalsmeer opgestart. Harry Brockhoff, CFO van DFG: “Als Dutch Flower Group geloven we in betrokken ondernemen, met zichtbare bijdragen aan de verbetering van de leefomgeving. Daar passen Honey Highway met haar doelstelling en Stichting Leefomgeving Schiphol binnen haar doelstelling prima bij.”

Pilot
“Dit is een pilot en een prachtig voorbeeld van hoe een idee mooi tot uitvoering komt door de juiste samenwerkingspartners. Daarom juich ik als gedeputeerde Natuur en Schiphol dit soort initiatieven alleen maar toe. Deze pilot kunnen we breder inzetten en de Stichting Leefomgeving Schiphol ziet hier ook mogelijkheden toe. Dus ik zie dit als een mooi begin van nog meer bloemrijke bermen rondom Schiphol voor een groene, gezonde leefomgeving,” aldus Adnan Tekin.

Wandeling tijdens lunch
De wilde bloemen die kleurrijk zullen gaan bloeien blijven dat doen als we samen aandacht houden op de groei en ontwikkeling. “We vragen de mensen in onze bedrijven en die op het bedrijventerrein om de bloemen, bijen en hommels in de gaten te houden bij hun ontwikkeling. Dat kan eenvoudig door de wandeling straks in de lunchpauze langs de Honey Highway te doen en met elkaar het gebied te beschermen”, aldus Marcel Zandvliet, Director Marketing & CSR van DFG. De initiatiefnemers hopen zo een positieve bijdrage te leveren aan de bijenstand in Nederland.

Foto: Dutch Flower Group

Gepubliceerd: 7 september 2018 om 7:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×