Echte kunst en nepnieuws in 'Echt Esther'

Esther Sparnaaij is nog altijd met ouderschapsverlof, daarom kunt u ook donderdag 27 februari weer luisteren naar een bijzondere herhaling. Is het nu kunst of is het geen kunst? Wie bepaalt dat? Zijn daar regels voor? Misschien is het wel heel simpel: het spreekt je wel of  niet aan.

Nepnieuws, fake berichten en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Iedereen kan tegenwoordig berichten plaatsen op internet. Daardoor lijken de kaders tussen nieuws, nepnieuws en advertenties te vervagen. Hoe kunnen we deze zaken nog echt van elkaar scheiden en er een gefundeerde mening over vormen? Daarover praat Esther Sparnaaij donderdag met Peter Maarsen (journalist), Constantijn Hoffscholte (journalist en auteur), Janna van Zon (kunstkenner) en Ada Gons Goosen (kunstenares).

Echt Esther‘ wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 24 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×