Omwonenden schorten Schiphol-overleg op

Omwonenden van Schiphol zijn boos op de voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) en stappen daarom voorlopig uit het overleg met de luchtvaartsector, bestuurders en milieuorganisaties over de toekomst van de luchthaven. De ORS praat sinds 2008 over het Schipholbeleid. Een brief van ORS-voorzitter Pieter van Geel aan minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) was de aanleiding van deze boosheid. Volgens de bewoners wordt hun mening daarin terzijde geschoven. De ORS wil namelijk dat er ook gesproken wordt over niet groeien.

Eerst afspraken
Eerder is de ORS gevraagd een advies te geven over de groei van Schiphol, maar begin vorig jaar mislukte dat omdat de partijen het niet eens werden. Na en periode waarin het stil werd rond deze groep, zette Van Geel in een nieuwe brief uiteen hoe hij het vervolg ziet binnen dit overleg.
De omwonenden vinden dat hun positie mag niet ter discussie worden gesteld en willen eerst goede afspraken maken over hoe verder te onderhandelen. De ORS is niet bang dat het overleg verder zal gaan zonder de omwonenden. Zij zijn immer gekozen bewonersvertegenwoordigers in een wettelijk adviesorgaan.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 12 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×