Aalsmeerbaan wordt parkeerplaats voor vliegtuigen

Vindt u het ook zo stil in Aalsmeer en Kudelstaart? Nou, u kunt uw lol op, want het wordt nog stiller nu Schiphol heeft besloten de Aalsmeerbaan te sluiten  om vliegtuigen te stallen. Door de coronacrisis wordt er veel minder gevlogen en staan veel toestellen aan de grond. Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland en KLM hebben overeenstemming bereikt daarvoor de Aalsmeerbaan te gebruikt. Vanaf zondag 29 maart zullen er voorlopig 25 vliegtuigen geparkeerd kunnen worden. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Om beschadiging van de baan te beperken komen er rijplaten te liggen. Schiphol zal geen parkeergelden heffen.

Als er op een later moment nog meer vliegtuigen gestald moeten worden, dan kan ook het militaire deel van de luchthaven in Eindhoven gebruikt worden. Volgens Defensie is daar nog ruimte om passagiersvliegtuigen te stallen. Ook hier zal ook geen parkeergeld worden gevraagd zolang de crisis duurt.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 28 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×