Femke Halsema: "Volg nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid"

Namens het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland roept voorzitter Femke Halsema op zondagavond 15 maart alle bewoners en ondernemers in de regio op om de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid te volgen. Het zijn ingrijpende maatregelen met grote invloed op het openbare leven. We vragen veel van ouders met kinderen en veel lokale ondernemers gaan een moeilijke tijd tegemoet.
Het kabinet heeft bepaald dat scholen, kinderdagopvang, eet en drinkgelegenheden (inclusief terrassen) coffeeshops, sportclubs en seksinrichtingen dicht gaan.

Eet en drinkgelegenheden in de regio Amsterdam Amstelland
Eet en drinkgelegenheden moeten vanaf 18.00 uur dicht. Daaronder vallen ook coffeeshops. Hotels zijn open voor overnachtingen maar mogen alleen eten serveren aan eigen gasten. In afwachting van een beslissing van de Rijksoverheid kunnen eet en drinkgelegenheden in de regio Amsterdam-Amstelland vanavond wel voldoen aan de vraag naar afhaal en bezorging: de keukens kunnen openblijven, maar de zitgelegenheden niet. Na overleg met de Rijksoverheid zal maandag worden besloten of afhaal en bezorging de komende weken mogelijk blijven.

Scholen en kinderdagverblijven
Scholen en kinderdagverblijven gaan maandag dicht. Zij voorzien alleen nog in de opvang van kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen (zie hier voor de lijst). Veel scholen zijn op dit moment actief in het benaderen van ouders met de vraag wie een cruciaal beroep heeft. Ouders met vragen wordt geadviseerd om contact op te nemen met het eigen kinderdagverblijf of de school.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april.

Tot slot vraagt het bestuur van de veiligheidsregio inwoners dringend om niet te hamsteren: het is niet nodig en levert wel nadeel en ongemak op voor andere inwoners.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 15 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×