5 manieren om senioren te helpen in de regio Aalsmeer

We weten natuurlijk allemaal dat de senioren in Nederland het zwaarst getroffen worden door het coronavirus. Nu ook de dagelijkse activiteiten worden afgelast en er nauwelijks bezoek meer komt, neemt de eenzaamheid toe. Toch zijn er verschillende activiteiten die het leven van ouderen een stukje dragelijker maken.

De maaltijd Butler heeft onderzoek gedaan en hebben een top 5 samengesteld met de beste initiatieven die het leven van senioren een stukje gemakkelijker, socialer en vitaler maken.

Coronahulp platforms
Er zijn inmiddels flink wat platforms waar alle hulpvraag en aanbod wordt verzameld. Ouderen kunnen hier aangeven waar ze behoefte aan hebben en anderen kunnen aangeven dat ze willen helpen. Een aantal voorbeelden zijn: Gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl, Ready2help.rodekruis.nl, Nlvoorelkaar.nl, lokale Facebook-groepen of doe een briefje bij een kwetsbare buurman- of buurvrouw in de bus met jouw naam en telefoonnummer, en geef aan dat je wil helpen.

ANBO lijn
De ANBO heeft een speciale telefoonlijn waar ouderen naar toe kunnen bellen. Bijvoorbeeld om hun zorgen te delen, vragen te stellen of gewoon om een praatje te maken. De lijn is beschikbaar voor leden en niet-leden. Soortgelijke initiatieven zijn deluisterlijn.nl en upinnederland.nl.

Ouderen in beweging.
Zo kan je Omroep MAX aanzetten met het programma ”Nederland in beweging”. Voor de vitale en actieve senioren die normaal naar een sportschool gaan kan het handig zijn een sportapp te downloaden. Voor de rest is wandelen de meest simpele en snelle manier om te bewegen.

Gezonde maaltijden bezorgen.
Verschillende maaltijdservices en tafeltje dekje organisaties bezorgen – ook in deze onzekere tijden – gezonde koelverse maaltijden bij ouderen thuis. Bekijk op www.seniorenmaaltijd.nl het overzicht met alle maaltijdservices in Aalsmeer.

Online communiceren met familie.
Zo blijft iedereen op te hoogte van elkaars leven en kunnen hoogtepunten zoals een jubileum of verjaardagen toch gevierd worden.  Dit kan gedaan worden met WhatsApp, Facetime, Skype & Zoom, Social media of seniorweb.

Overige initiatieven
Kerkdienstgemist.nl: op een eenvoudige manier een lokale kerkdienst (live) luisteren. Van Maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 14:00 uur kunnen ouderen gratis meespelen met de Nationale Thuisbingo. Met de App “Ompapost” kun je eenvoudig een kaartje sturen naar je opa, oma of een andere oudere. Via Samensterktegencorona.nl kan je een mooie poster aanvragen waarmee je kunt laten weten dat je anderen wilt helpen of juist wel wat hulp kunt gebruiken. Verschillende supermarkten hebben een speciaal “ouderenuurtje” waar de winkel uitsluitend geopend is voor ouderen

Foto: Maaltijd Butler

Gepubliceerd: 21 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×