75 jaar bevrijding in 'That's Life'

Donderdag 9 april is het weer die ene donderdag in de maand en tijd voor ‘That’s Life’. Deze toch wel wat vreemde editie gaan worden de gasten via Skype gesproken, geen live muziek, maar wel veel muziek tussendoor. De uitzending staat in het teken van 75 jaar bevrijding. De festiviteiten kunnen helaas niet doorgaan, maar toch uitgebreid aandacht hiervoor. Zo is Piet Buskermolen te gast over het boek Kudelstaart in Oorlogstijd, dit boek wordt in mei uitgebracht.

Ook staat de column van Truus Oudendijk in het teken van 75 jaar vrijheid en deze leest ze voor in de uitzending. Miekje Hoffscholte vertelt over het project van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer met gewetensverhalen over dienstweigeraars, vredemissie deelname en mannen die hun gewoon hun dienstplicht vervulden.

Natuurlijk ook aandacht voor kunst. In mei zou de Amazing Amateurs weer plaats vinden, deze editie met het thema vrijheid. KCA heeft plannen om dit evenement digitaal door te laten gaan en Heleen van Haaften zal daar alles over vertellen. Angele Aardman van Boekhuis Aalsmeer praat u bij over de vele boeken die zijn uitgekomen met het thema 75 jaar vrijheid.

Een thema wat in deze bizarre tijd ook een heel ander daglicht komt te staan, maar wat de programmamakers heel graag willen belichten.

That’s Life wordt een keer per maand op donderdag uitgezonden tussen 20.00 en 22.00 uur. Terugluisteren kan via uitzending gemist.

Foto: © Radio Aalsmeer | Arjen Vos

Gepubliceerd: 6 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×