Schaar in je haar voor War Child

Onder de noemer #gekniptvoorwarchild roept War Child mensen op om hun haar zelf te knippen en de uitgespaarde kapperskosten te doneren aan de hulporganisatie voor kinderen in oorlogsgebieden – die het al moeilijk hebben – en nu nog extra te lijden krijgen door het coronavirus.

Alles op alles
War Child zet alles op alles om kinderen en hun directe omgeving te beschermen tegen de gevolgen van Corona. De hulporganisatie organiseert voorlichtingen over hoe kinderen en hun families zich zo oed mogelijk kunnen beschermen tegen besmetting via de radio, sociale media, flyers en geluidsinstallaties in vluchtelingenkampen. Ook geeft de hulporganisatie onderwijs op afstand, steunt aanleg van waterpunten, deelt hygiënekits en zeep uit en geeft kleine bedragen aan families die door coronamaatregelen hun laatste inkomsten zijn kwijtgeraakt.

Nieuwe coupe voor War Child
De bekende Brabantse patissier Tomas Knoops zit net als veel mensen met zijn handen in het haar tijdens de coronacrisis. “Ik zat er de hele dag mee te hannesen. Toen ik hoorde van de actie #gekniptvoorwarchild, heb ik er meteen de schaar ingezet en het geld dat ik anders aan de kapper kwijt zou zijn geweest heb ik gedoneerd’, legt de patissier uit. “Ik maak me grote zorgen over de impact van de uitbraak in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen. Veel kinderen staan er alleen voor. Na alles wat zij al hebben meegemaakt, brengt de coronacrisis voor deze kinderen nieuwe angsten en onzekerheden met zich mee. Ik ben dan ook blij dat ik met mijn nieuwe coupe War Child kan steunen om te zorgen dat corona niet hun volgende oorlog wordt.”

Hoe werkt de actie?
Vraag je partner, kinderen of huisgenoot de schaar in je haar te zetten. Maak hier een leuk filmpje of foto van. Deel deze op social met #gekniptvoorwarchild #wedoenditsamen @warchildholland en motiveer anderen om jouw voorbeeld te volgen. Met de donaties van de uitgespaarde
kapperskosten kan War Child kinderen in oorlog helpen. Dus knippen, doneren en delen.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 21 april 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×