'Echt Esther' over vrijheid vieren en voelen

Donderdag 7 mei bij ‘Echt Esther’ twee bijzondere dames uit onze gemeente Marianne van den Broek en Karin de Vrij.
Marianne van den Broek kreeg in 2013 de diagnose Parkinson, ze was toen 61 jaar jong. In 2016 slikte zij als gevolg van deze diagnose 30 pillen per dag, maar de pillen deden hun werk niet goed. Er werd toen besloten een Duodopa pomp te plaatsen. Marianne is op dat moment begonnen met het schrijven van een wekelijkse blog, omdat het moeilijk was om mensen te vertellen over de Parkinson die als een schaduw in haar was gekropen. De blogs zijn gebundeld in haar boekje ‘PARKINSON… loop naar de pomp!!

Wereldwinkel
Karin de Veij is secretaris en winkelcoördinator van de Wereldwinkel in Aalsmeer. In de Wereldwinkel worden fairtrade producten verkocht. Naast koffie, thee, chocolade, wijn, honing en rijst met het Fairtrade keurmerk worden er ook mooie producten zoals beelden, sieraden, tassen etc. aangeboden van vaak kansarme producenten in Afrika, Latijns Amerika en Azie. Op deze manier krijgen deze mensen de kans om hun producten op de Nederlands markt aan te bieden. In deze tijden gaat winkelen niet meer zoals het ging voor de corona. We mogen niet zomaar overal naar binnen lopen en met slechts een beperkt aantal mensen tegelijk. Hier heeft de Wereldwinkel ook oplossingen voor bedacht en daarover gaat Esther donderdag in gesprek met Karin.

Als jij een vraag hebt voor Marianne of Karin mail deze dan naar esther@radioaalsmeeer.nl

‘Echt Esther wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Karin de Veij (eigen foto)

Gepubliceerd: 5 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×