Rietstapel op eiland in Westeinder vat vlam

Woensdagavond 20 mei rond 22.00 uur is er op een eilandje in de Westeinderplassen een flinke brand ontstaan. De brand woedde ter hoogte van de doorvaart De Grote Brug. Een flinke stapel riet vatte vlam en de dat was goed te zien in de omgeving. De vlammen waren metershoog. De Aalsmeerse brandweer moest het water op om de brand te blussen.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland liet NH-Nieuws weten dat de brandweer van Aalsmeer hier goed op voorbereid is. Doordat het afgelegen ligt, was er verder geen gevaar voor de bebouwing.

De brand werd gelukkig snel gedoofd en er raakte niemand gewond. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend, wel bestaat er een vermoeden van brandstichting. Of dit een relatie heeft met het vandalisme dat de laatste tijd wordt gemeld, is ook onbekend.
Foto: VTF | Vivian Tusveld

Gepubliceerd: 20 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×