'Intermezzo' met werk van Beethoven en Schubert

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

Op maandag 31 augustus zal in het klassieke radioprogramma ‘Intermezzo’ in het teken staan van het klassieke werk van Ludwig van Beethoven en zal ruim aandacht besteed worden aan de werken van Franz Schubert. De Oostenrijker stierf op 31-jarige leeftijd, net als veel tijdgenoten, veel te vroeg. Nadat hij op 19 oktober 1814 zijn eerste lied ‘Gretchen am Spinnrade’ had geschreven, ontwikkelde zijn compositorische vermogen zich geheel in 1815, het vruchtbaarste jaar van zijn leven. Vier opera’s, twee symfonieën, 144 liederen, twee Missen, een strijkkwartet en twee pianosonates waren het resultaat. Wat Sem zal laten horen, blijft nog even een verrassing.

“Intermezzo” wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 29 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×