Irritatie over herrie, vervuiling en samenscholingen op de Poel

Met de huidige hittegolf zoeken mensen verkoeling op het water. Alle bootjes in de regio zijn daarom ook van stal gehaald en de wateren in en rond Aalsmeer zijn de afgelopen dagen gevuld met zo’n beetje alles wat kan drijven. Mensen zonder vaartuig, zoeken het plezier langs de waterkant. Helaas is bij het surfeiland blauwalg geconstateerd en daarom wordt zwemmen daar afgeraden.

Met al die drukte neemt ook de overlast toe. Op Facebook wordt dan ook volop geklaagd over geluidsoverlast, vervuiling en het niet naleven van de 1,5 meter corona-maatregel. “Groot feest op de Westeinderplassen. Handhaving vaart rustig langs en doet niets. Dit is ook Aalsmeer. Tjonge tjonge! 1,5 meter?” postte bekende Aalsmeerder Henk van Leeuwen. Dit leidde tot meer dan 70 reacties op zondag (12.30 uur).

1,5 meter
Met name het niet in acht nemen van de 1,5 meter wordt genoemd.
We telden 20 bootjes keiharde muziek….nou jah….Herrie Waterpolitie is langs geweest Het spul hoefde niet uit elkaar alleen de muziek moest zachter. Waar zijn we:  mee bezig!!!!”.
Ik heb het gezien, Onbegrijpelijk. Met zijn tienen in een bootje van 5 meter. Vandaag niet voor het eerst maar al maanden aan de gang.”.

Handhaving in actie (8/8/2020) | LNF (Laurens)

Handhaving
De roep om meer handhaving neemt toe. “Misschien een allemaal en verzoek tot Handhaving neer leggen bij Gemeente”.
“Ja, wij hebben het ook gezien, gisteren en vandaag, maar 0 handhaving gezien. Super gezellig, maar het lijkt natuurlijk nergens op”.
Maar ja, als de ordebewaarders pech met hun boot krijgen wordt het handhaven wat moeilijker.

Het blijft natuurlijk belangrijk dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Voor je zelf en voor een ander. Heb plezier, maar wel op een verantwoorde manier!

Gepubliceerd: 9 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×