Jazzconcert 'Tribute to Coltrane' nu op 12 december

Na het beëindigen van de gedeeltelijke lockdown, is er weer iets mee mogelijk. Zo ook op cultureel gebied. Het jazzconcert van KCA Jazz in Bacchus dat op 16 mei van dit jaar moest worden uitgesteld, kan deze keer doorgaan. Op 12 december zal het Ben van den Dungen Quartet optreden onder de noemer “Tribute to Coltrane”.

Een van de meest succesvolle jazzinitiatieven van de laatste tijd is het ‘Tribute to John Coltrane’ project van saxofonist Ben van den Dungen. Zijn kwartet brengt een hommage aan een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden, die bekendheid verwierf tijdens zijn periode bij Miles Davis en van wie de soloprojecten insloegen als een bom.

Het Ben van den Dungen Quartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire. De liefde en bewondering voor Coltrane druipt er bij Ben van den Dungen vanaf. De krant Trouw schreef: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt.’ Het belooft een fantastisch concert te worden en waarvan in de ‘grote zaal’ van Bacchus dertig jazzliefhebbers getuige kunnen zijn mits zij zich aan de coronaregels houden.

Entree: € 10,- (voor leden KCA Jazzclub Bacchus € 5,-). Tickets zijn te koop in de KCA Ticketshop.

Foto: Ben van den Dungen Quartet (eigen foto)

Gepubliceerd: 19 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×