Voordeuren Connexxion bussen 2 november weer open

Regio Amstelland – Vanaf maandag 2 november zijn reizigers in de Connexxion bussen (waaronder R-net en Schipholnet) in Amstelland Meerlanden weer van harte welkom via de voordeur. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de voordeuren vanaf half maart gesloten gebleven, om voldoende afstand tussen buschauffeurs en reizigers te creëren. Door de plaatsing van cabineschermen is de werkplek van de chauffeurs aangepast. Zo wordt de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes verkleind.

Om de veiligheid van het personeel te borgen, blijven de stoelen op de eerste rij afgesloten. Deze zijn niet toegankelijk. Ook is de aanduiding op de vloer voor staanplaatsen iets naar achteren verplaatst, zodat reizigers zich niet binnen 1,5 meter van de chauffeur bevinden.

Luchtcirculatie
Dankzij het openen van de voordeur komt de natuurlijke luchtcirculatie in de bus weer op gang. Ook kunnen reizigers onderling beter afstand houden nu ze niet meer dezelfde deur hoeven te gebruiken voor het in- en uitstappen. Het gratis reizen door kinderen van 4 t/m 11 jaar onder begeleiding van een volwassene vervalt per 2 november. De buurtbussen
zullen pas later weer gaan rijden vanwege de aanpassingen die nog uitgevoerd moeten gaan worden.
Er wordt nog steeds voor extra schoonmaak gezorgd van alle contactpunten, zoals stangen, stopknoppen, pinapparatuur, etc. waarmee reizigers in de bus te maken hebben. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht vanaf 13 jaar.

Gepubliceerd: 4 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×