'Winterse 50' dit jaar op Eerste Kerstdag

In aanloop naar kerst komen op tv volop commercials voorbij van de supermarkten. In het spotje van de grootgrutter uit Zaandam speelt een schattig jochie de hoofdrol. Hij speelt ‘What Christmas means to me’ op zijn keyboard. Door deze reclame is het nummer opnieuw populair geworden. De versie van John Legend en Stevie Wonder is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer (op 39) in de jaarlijkse Winterse 50.

Het onverwoestbare ‘All I want for Christmas is You’ van Mariah Carey staat dit jaar bovenaan de hitlijst. ‘Last Christmas’ van Wham! is de nummer 2. “De verrassingen komen net daaronder”, laat Martijn de Lange van de Winterse 50 weten. “Op 3 staat Youp van ’t Hek met Flappie. Het liedje over een konijn dat op eerste kerstdag wordt opgediend, stond niet eerder zo hoog genoteerd. Flappie was volop in het nieuws omdat het werd gecoverd door de Amerikaanse singer-songwriter Todd Rundgren.”

De Winterse 50 2020 is samengesteld op basis van meer dan 83.000 uitgebrachte stemmen. De hitlijst is te horen bij honderd radiozenders in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.

Radio Aalsmeer zendt de ‘Winterse 50’ uit op Eerste Kerstdag tussen 14.00 en 18.00 uur. Ook dit jaar zal de presentatie in handen zijn van Frank Bunnik en Walter de Vries. Terugluisteren van het programma kan via ‘Uitzending Gemist’.

Gepubliceerd: 21 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×