Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug in gebruik

Aalsmeer – De wegen in Aalsmeer gaan momenteel behoorlijk op de schop. Vooral aan de N196 wordt flink gewerkt aan de aanleg van de HOVASZ en dat zorgt ook voor de nodige hinder. Het gaat echter verder dan alleen de aanleg van een busbaan. Het project moet de leefbaarheid, de bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer verbeteren ten opzichte van de oude situatie. De Burgemeester Kasteleinweg wordt daarom compleet heringericht. De weg wordt een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Bovendien komt er ruimte voor fiets- en voetpaden.

Verbeteringen voor fietsers
De herinrichting van de weg is ook een flinke verbetering voor fietsers. Zo wordt er in Aalsmeer, parallel aan de Burgemeester Kasteleinweg (N196), 1,5 kilometer ontbrekend snelfietspad aangelegd en wordt het fietspad over een lengte van ruim 2 kilometer verbreed. Ook komt er een fietstunnel bij het kruispunt met de Legmeerdijk en een fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug. Dit laatste is inmiddels open en in gebruik genomen.

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF (Laurens)

Gepubliceerd: 4 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×