Poolse supermarkt 24 uur per dag bewaakt

Aalsmeer – Op 8 december werd Aalsmeer Aalsmeer opgeschrikt door een explosie in een Poolse supermarkt in de Ophelialaan. Maar ook supermarkten in Heeswijk-Dinther en Beverwijk werden in december het doelwit van een explosie. En in Tilburg was het wederom raak, ook een zaak van Mohamed Mahmoed. De supermarkten in Aalsmeer en Beverwijk worden daarom 24 uur per dag bewaakt, in ieder geval totdat er meer duidelijk is over het verband tussen de ontploffingen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Aalsmeer is er 24 uur per dag cameratoezicht en surveillance, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Dat blijft het geval hangende het politieonderzoek. Burgemeester Oude Kotte heeft de winkel gesloten vanwege het gevaar voor herhaling en vanwege de onrust in de buurt.

Onderzoek door politieteam
De gemeente Aalsmeer wil meer weten over de achtergrond van de explosies, want het lijkt een gerichte actie. De Amsterdamse politie, voert het onderzoek naar de explosies en heeft een team grootschalige opsporing geformeerd waarin de politie-eenheden van Amsterdam en Noord-Holland samenwerken.  Het onderzoek is nog in volle gang, maar de politie houd ernstig rekening met een verband tussen de zaken.

Foto: achieffoto Laurens Niezen Fotografie | LNF (Laurens)

Gepubliceerd: 4 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×