Tom en Bart over plantaardig boeren

‘Blikopener Radio’ is vanaf nu elke twee weken in plaats van elke week live te horen op Radio Aalsmeer. Komende maandag is Tom te gast, hij is een boerenzoon die samen met broer Bart de melkboerderij van hun ouders in een modern jasje hebben gestoken.

Ze wilden het werk op de boerderij graag voortzetten, maar dan op hun manier. In 2016 wisten ze het: geen koemelk maar plantaardig! In 2017 haalden ze de eerste echte oogst binnen; soja van Twentse bodem. Sinds november 2020 is hun sojadrink te verkrijgen. Samen met de consument en andere Nederlandse boeren bouwen zij aan een geheel nieuwe melkweg. ‘ Blikopener Radio’ is heel benieuwd hoe dit gaat. Dit belooft dus weer een hele leuke uitzending te worden; Neem even de tijd, neem een koffie met sojamelk en luister!

In de vorige uitzending namen Lennart Bader en Esther Gons met columnist Dimitry Vleugel het State of Mobile rapport door van AppAnnie. Hierin wordt het wereldwijde app gebruik beschreven in diverse lijstjes. Ook kwam ASMR aan bod; wat zijn deze fluistervideo’s? We verwonderden ons over Tinder, dat background checks voor potentiële dates gaat verkopen. En iets om bij stil te staan: een  simpele uitleg over wat Algortimes zijn en hoe ze jouw wereldblik kunnen beperken. Sterker nog, daarmee je mening kunnen beïnvloeden. En last but not least: waarom stemmen we in deze digitale tijd nog op papier?

Blikopener Radio‘ wordt om de week op maandag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 24 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×