Rotonde Ophelialaan open

De nieuwe rotonde op de kruising Ophelialaan met de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer is geopend. Vanaf vrijdag 7 mei kunnen de eerste auto’s en fietsers voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe rotonde.

De rotonde bij de Ophelialaan is de derde van de 6 nieuwe rotondes die op de Burgemeester Kasteleinweg worden aangelegd. Met de opening van deze derde rotonde kan het autoverkeer vanaf 7 mei tussen de Zwarteweg en de Burgemeester Hoffscholteweg over de vernieuwde Burgemeester Kasteleinweg rijden.

De werkzaamheden aan de Ophelialaan waren al eerder gestart. Om de herinrichting van het gebied mogelijk te maken was in oktober 2021 een tijdelijke rotonde geplaatst. Deze is nu vervangen door de definitieve rotonde, waarmee 3 van de 6 rotondes op de Burgmeester Kasteleinweg gereed zijn.

Overige werkzaamheden
De komende weken werkt de aannemer nog aan de voetpaden bij de Ophelialaan. Deze werkzaamheden zijn nog niet afgerond, waardoor voetgangers tijdelijk via het fietspad oversteken. Tot en met eind mei worden nog de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de rotondes bij de Aalsmeerderbrug en de Dorpsstraat. Daarna start de aannemer met het werk aan de zesde en laatste rotonde op de kruising van de Burgemeester Kasteleinweg en de Van Cleeffkade.

Foto: Provincie Noord-Holland

Gepubliceerd: 8 mei 2021 om 15:47 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×