Burgemeester ontvangt Aalsmeerse en Kudelstaartse thee

Aalsmeer – Het in coronatijd gestarte bedrijf ‘Thee en Kaart’ heeft een Aalsmeerse en Kudelstaartse thee ontwikkeld. Burgemeester Gido Oude Kotte ontving ondernemer Benita Roetman op het raadhuis om deze lokale thee te proeven.

Het bedrijf begon aanvankelijk met een kaart en een theezakje erbij. Dit kon rekenen op veel enthousiaste reacties. Tijdens haar studie tot thee sommelier ontwikkelde ze een eigen theelijn voor Aalsmeer en Kudelstaart genaamd ‘Aalsmeerse liefde’ en ‘Kudelstaarts geluk’ De ingrediënten en de smaak van deze theelijnen vertalen de historie van onze twee prachtige dorpen.

 De ‘Aalsmeerse Liefde’ thee is gebaseerd op de kleuren van de Aalsmeerse vlag en de historie van de Aardbeienkwekers uit 1850. De ‘Kudelstaarts Geluk’ thee is gebaseerd op de bloemenkwekers uit Kudelstaart. De thee bevat verschillende bloemblaadjes en heeft tevens een lichte sinaasappelsmaak. De kleine stukjes sinaasappel staan symbool voor de oranje kleur van de bloemenkassen die in de avond de hemel oranje kleurt.

Foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 7 juli 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×