Oud Aalsmeer in Beeld over ‘waterrijk Aalsmeer’

Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer werken sinds dit jaar samen. Elke maand wordt op het lokale tv-kanaal een historische film uitgezonden onder de noemer Oud Aalsmeer in Beeld. Ook op de radio wordt hier aandacht aan besteed.

De film van september is ‘Steek maar van wal’. Aalsmeer bestaat voor een derde deel uit water en in deze film wordt aandacht besteed aan het waterrijke Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout. Deze film is samengesteld door Dick P. van der Zwaard uit vele films die het waterrijke Aalsmeer in beeld brengen. De oudste opnamen dateren van 1937 en de meest recente van 2017. De film laat het watergebied zien door alle jaargetijden heen.

De film wordt tweemaal op tv uitgezonden. Vrijdag 3 september is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 4 september, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzending op zaterdag wordt voorafgegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer en begint omstreeks 12.45 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van Caiway te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. Meer informatie: www.radioaalsmeer.nl.

Foto: Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 31 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×