'All inclusive' vakantie zonder ouders 

Aalsmeer – Wil jij tijdens de zomervakantie een week op kamp? Dan is een Bindingkamp wat voor jou. Wat houdt een Bindingkamp in?
Een Bindingkamp is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. De week wordt begeleid door een leidingteam van vrijwilligers die van alles voor je verzorgen. Eigenlijk een ‘all inclusive’ vakantie maar dan zonder ouders. 

Je staat gezamenlijk op, je eet met elkaar en gaat met z’n allen op hetzelfde moment naar bed. Je brengt de dag door met afwisselende en verrassende activiteiten. Een kamp heeft onder andere een bonte dag waarbij er een bijzonder en actief programma wordt gedaan. Daarbij zal de leiding en/of jijzelf zich opdoffen of verkleden in een outfit passend bij de dag. Deze dag eindigt natuurlijk met een feestavond. 

In een Bindingkamp staat er altijd een kampthema centraal. Door middel van spel, toneel of discussie nemen we dit thema onder de loep. Vorige zomer was het kampthema: Vallen en opstaan, staan en opvallen. 

Ben je creatief, sportief of juist rustig, tijdens een bindingkamp is er voor iedereen een activiteit om te kunnen ‘shinen’. Er zijn momenten dat je met de groep op pad gaat om een bosspel, een speurtocht, een wandeling of een fietstocht te maken. Bij goed weer plannen we altijd een moment dat je lekker zult gaan zwemmen of met water kunt kliederen. Je maakt een spannende nachtwandeling of je schrijft verhalen voor de kampkrant. Ook zing je met elkaar en op de laatste avond zit je met je (nieuwe) vrienden rond het kampvuur. 

De kampen worden georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen vanaf groep 7 van de basisschool. De groepsgrootte is meestal tussen de 30 en 40 deelnemers. Dat de kampen heel geslaagd zijn blijkt wel uit het feit dat de kamptraditie intussen al meer dan 75 jaar bestaat! Een bindingkamp kun je eigenlijk niet beschrijven, dat moet je meemaken! 

Kijk op de website van de Binding, er zijn nog een paar plekken vrij, dus wacht niet en schrijf meteen in! Zoek het kamp voor jouw leeftijdsgroep. 

Ga naar: www.debinding.nl

Foto: De Binding

Gepubliceerd: 11 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×