Start met ‘Stoer Groen’ op rotonde Burgemeester Kasteleinweg

Aalsmeer – Op woensdag 16 februari is de inrichting van rotonde op de burgemeester Kasteleinweg ten hoogte van de Zwarteweg gestart. Voor de inrichting werd een wedstrijd georganiseerd. Van de 50 ideeën die waren aangedragen door de inwoners van Aalsmeer, werd het ontwerp van Elize Eveleens verkozen tot winnaar. Het was even aanpoten voor het planten van de eerste boom, daarom werden Jeanette Philippo, Mai Hiemstra en Ursula Hooijman meegenomen door Elize. Ook wethouder Van Rijn had hiervoor zijn schoenen ingeruild voor een paar rubber laarzen.

Wethouder Robert van Rijn; ”Voor de inrichting van de rotonde hebben we aan iedereen in Aalsmeer gevraagd om met ideeën te komen. In totaal zijn ruim 50 ideeën bij de gemeente binnengekomen en hebben er ruim 400 mensen hun stem uitgebracht. Het ontwerp van Elize Eveleens met de titel Stoer Groen’ was hierin de grote winnaar met 188 stemmen. Mooi om vandaag met haar een boom te planten.”

De reden dat Elize drie vriendinnen had meegenomen was omdat haar oma in 1929 ook, met vrienden, een boom had gepland in de Hadleystraat. Hier heeft zij een foto van gevonden. Deze foto heeft zij nu op 16 februari na kunnen maken waarmee ze in de voetsporen van haar oma treedt.

Gepubliceerd: 17 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×