Cursus voor kinderen van een ouder met dementie

Aalsmeer – Op 4 en 11 april organiseert Mantelzorg & Meer een tweedaagse online training ‘Omgaan met dementie’. Deze training is voor kinderen van een ouder met dementie. Als je vader of moeder dementie heeft wil je waarschijnlijk graag weten hoe je hier het beste mee kunt omgaan en wat je beter niet kunt doen. Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang.

De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met je vader of moeder. De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: vormen van dementie, werking van het geheugen, de belevingsgerichte benadering, wat betekent dit voor jou en hulpmogelijkheden.

Aanmelding
De training bestaat uit twee delen en vindt plaats op maandag 4 en 11 april van 19.30 tot 21.30. Na aanmelding ontvang je via de mail een link voor de online bijeenkomst. Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250.

Gepubliceerd: 15 maart 2022 om 7:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×